torsdag 14 januari 2010

Filmjölksbröd a lá mamma ♥

Höll på att glömma, jag lovade ju receptet på filmjölksbrödet! Tyvärr har jag redan hunnit frysa in brödet, men receptet kommer här:

10 dl vetemjöl (kan bytas ut mot lite nyttigare alternativ) 2 dl grahamsmjöl 3 tsk bikarbonat 2 tsk salt 1 dl solroskärnor 1 dl linfrön 1,5 dl hasselnötskärnor 1,5 dl ljus sirap 1l fil matfett till formarna

(hoppa över nötterna om du är allergisk och byt ut mot russin om du så vill) Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sedan filen. Grädda i en timme och 15 min i 200 grader. Lycka till nu!

♥Kram♥

P.s Receptet kommer inte ursprungligen från min mamma, men jag fick det av henne så jag kallar det så :) D.s

1 kommentar:

Lajsan sa...

mums, det ska jag prova baka(läs David). kram elise