onsdag 30 december 2009

Nyttigt frukostbröd

DSC02010

Vilken lyx att få äta färskt frukostbröd på morgonen! Jag förvarade de jästa frallorna i kylen över natten, så var det bara att grädda dem i morse.

Frukostbullar 12st

25g jäst

3dl ljummet vatten

2msk olja

1tsk salt

1tsk socker

ca 7dl vetemjöl

(jag bytte ut mot dinkel och grahamsmjöl, det blev jättegott!)

Smula sönder jästen i en bunke, rör ut med lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, oljan, salt, socker och nästan all mjöl. Arbeta dagen smidigt.

Tag upp degen på mjölat bakbord, rulla ut till en avlång längd, dela i 12 bitar och rulla till runda bollar. Lägg på smord plåt, täck med bakduk, låt jäsa i 15 min.

Ställ sedan in plåten i kylskåpet att jäsa över natten. Grädda i mitten av ugnen på 250c i 15 min. Självklart går det bra att grädda bullarna direkt efter jäsning,

Lycka till!

Kram

P.s Lovar att återkomma med receptet på filmjölksbrödet :) D.s

2 kommentarer:

Anonym sa...

Gott Nytt År!!
Kram Sandra

Kära Hem sa...

Ja, vilken lyx med färskt bröd på morgonen. Mums!

Gott Nytt År!
/Anna